Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Scrisoare de solidarizare a ziariștilor din TVR, indignaţi de limbajul folosit de preşedintele-director general Doina Gradea

Mai mulți jurnalişti ai Direcției Știri TVR au semnat o scrisoare deschisă adresată conducerii televiziunii, în care își declară indignarea față de  limbajul folosit de preşedintele-director general Doina Gradea la adresa unei jurnaliste, pe care a catalogat-o drept ”cap de porc”. Și asta pentru că, “ la inaugurarea unui spital, s-a apucat să pună de patru ori aceeași întrebare Gabrielei Firea <<în fața tuturor>>, întrebare care nu avea legătură cu subiectul în cauză”.

„Noi, jurnaliştii Direcţiei Știri a TVR, suntem consternaţi şi indignaţi de limbajul folosit de preşedintele-director general Doina Gradea la adresa unui reporter şi a redacţiei în general. Îi solicităm doamnei PDG să îi ceară scuze colegei noastre, un jurnalist onest şi profesionist, care a acţionat în interesul public. În acelaşi timp, ne declarăm îngrijoraţi de dispreţul pe care doamna Doina Gradea şi domnul Eduard Dârvariu îl arată faţă de principiile şi misiunea televiziunii publice şi faţă de cei care încearcă să le respecte şi să le pună în practică, într-un peisaj mediatic tot mai dificil şi lipsit de reguli. O asigurăm pe doamna Doina Gradea că nu suntem hateri de profesie, încercăm doar să ne facem meseria şi să ne respectăm publicul, deşi de cele mai multe ori nu este deloc uşor. De Ziua Libertății Presei, dar nu numai, ne asigurăm telespectatorii că vom continua să prezentăm regulile profesiei, misiunea TVR și interesul public, și nu ne vom lăsa intimidați”, se arată în scrisoare semnată de mai mulţi jurnalişti ai TVR, printre care Ramona Avramescu, Adelin Petrișor, Mihai Rădulescu.  Lista nu este închisă, jurnaliștii semnând în ea pe măsură ce se întorc de pe teren.  
Dragoș Pătraru, realizatorul emisiunii "Starea Nației" de la TVR, a publicat astăzi, pe site-ul său, o serie de înregistrări în care președintele-director general al instituției, Doina Gradea, vorbește insultător la adresa jurnaliștilor de la Știrile TVR și afirmă, printre altele, că aceștia ar merita "pumni în gură", dar și că sunt "hateri de profesie".