Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Proteste de amploare, sâmbătă, în toată ţara: „Vrem Europa, nu dictatură!”

proteste_amploare_europa_dictatura.jpeg

Proteste din cauza legilor justiţiei-arhivă (Sursa foto: declic.ro)
Proteste din cauza legilor justiţiei-arhivă (Sursa foto: declic.ro)

Manifestaţii de amploare împotriva modificării Codurilor Penale sunt anunţate pentru sâmbătă în Bucureşti şi alte oraşe din ţară şi străinătate. Protestatarii se organizează ca de fiecare dată pe Facebook.

Manifestaţiile de sâmbătă împotriva modificării Codurilor Penale sunt programate pentru ora 18.

Mitinguri vor avea loc între altele în Alba Iulia, Braşov, Cluj-Napoca, Iaşi şi Craiova, precum şi în Amsterdam, Paris, Munchen, Milano, Toronto şi Bilbao.

Protestele sunt organizate de comunităţi civice precum Corupţia Ucide, Rezistenţa, Iniţiativa România şi Declic.

Organizatorii acuză că „de la preluarea guvernării, coaliția PSD-ALDE nu și-a respectat promisiunile făcute în campania electorală, ci a avut două priorități: să își salveze de închisoare VIP-urile cu dosare penale și să instaureze în România un regim în care forța legii și democrația sunt strivite de forța instituțiilor politice. Metodele și acțiunile PSD-ALDE au ca efect îndepărtarea României de standardele europene și democratice și aruncarea ei în liga regimurilor autocratice, în care domnesc interesele și bunul-plac al celor care au acces la butoanele politice, iar societatea este lipsită de șansa de a sancționa derapajele acestora”.

“Suntem generația care a avut șansa să vadă cu adevărat ce înseamnă democrația și valorile europene. Suntem generația care le prețuim și nu vom renunța la ele, doar pentru că stau în calea salvării de dosare penale a unor lideri politici precum Liviu Dragnea sau Călin Popescu-Tăriceanu!”, mai scriu organizatorii pe Facebook.