Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Mesaj ironic la adresa PSD-ALDE, pregătit de manifestanţi la protestul de sâmbătă

mesaj_ironic_protest_coalitie.jpg

Noi proteste, anunţate în toată ţara (Sursa foto: Facebook/Declic)
Noi proteste, anunţate în toată ţara (Sursa foto: Facebook/Declic)

„100 de ani în Penalistan”-iată mesajul pe care protestatarii se pregătesc să-l transmită sâmbătă seară coaliţiei PSD–ALDE, la mitingul programat pentru ora 18, împotriva modificării Codurilor Penale.

Manifestanţii s-au mobilizat pe Facebook, iar proteste de stradă vor avea loc în Bucureşti şi alte oraşe din ţară şi străinătate, printre care Iaşi, Cluj-Napoca, Braşov, Amsterdam, Paris şi Milano.

Roxana Brădăţan, campaigner la mişcarea civică Declic, explică la RFI motivul acestui protest: „Protestul anunţat este mai mult ca niciodată îndreptat împotriva clasei politice şi anume împotriva coaliţiei de guvernare, pentru că această nouă sfidare de modificare a Codurilor Penale vine după ce luni de zile, oamenii au fost în stradă şi au spus NU modificării legilor justiţiei”.

„În acest moment, am realizat o nouă pancartă simbol, „100 de ani de Penalistan”, deoarece acum, la 100 de ani de la Unire, România vedem că se află la o răscruce de drumuri şi fie ne continuăm calea europeană, fie ne pregătim de 100 de ani de Penalistan”, spune ea.

Protestele sunt organizate de comunităţi civice precum Corupţia Ucide, Rezistenţa, Iniţiativa România şi Declic.

 
Roxana Brădăţan, despre mitingul împotriva modificării Codurilor Penale