Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


A început ”Litoralul pentru toți”. Bucovală (FPTR): Avem o noutate absolută în acest an

Federaţia Patronatelor din Turismul Românesc (FPTR) a lansat, marți, programul "Litoralul pentru toţi" prin care turiştii beneficiază de cazare la mare la prețuri mult reduse. E vorba de tarife cuprinse între 159 şi 605 de lei pentru o săptămână de cazare până pe data de 14 iunie, când se închide programul.

Federaţia Patronatelor din Turismul Românesc (FPTR) a lansat programul "Litoralul pentru toţi" prin care turiştii beneficiază de cazare la mare plătind între 159 şi 605 de lei pentru o săptămână de cazare în perioada 14 mai - 14 iunie. Tarifele practicate in programul special ‘’Litoralul pentru toţi" sunt mai mici cu până la 70% faţă de cele din vârf de sezon.

Acest program social este destinat turiştilor care îşi doresc o vacanţă la malul mării la începutul sezonului pentru care pot aloca buget foarte mic, comparativ cu bugetele pentru sejururile petrecute in lunile iulie si august.

Până în prezent s-au înscris în program 36 hoteluri din toate staţiunile de pe litoral, care pun la dispoziţie un număr de 2.200 de locuri în fiecare dintre cele cinci serii. Aceste locuri vor fi vândute prin agenţiile de turism partenere şi revânzătorii lor, sau direct de către hotel, tariful fiind acelaşi, în funcţie de unitatea de cazare.

Bucovală, la RFI: Concediu la preț redus, și prin voucherele de vacanță

Tarifele sunt mai mici cu până la 70% faţă de cele din vârf de sezon”, declară într-un interviu acordat RFI, Nicolae Bucovală, prim-vicepresedinte al FPTR. El subliniază că ”tarifele percepute în cadrul programului de către hotelieri sunt neschimbate de cinci ani, deşi costurile utilităţilor au suferit majorări de peste 60%,  iar în unele cazuri, chiar s-au dublat”.

Totodată, ”o noutate pentru acest an este posibilitatea plății prin vouchere de vacanță”, spune reprezentantul patronatelor din turism.

Ascultă interviul acordat RFI de Nicolae Bucovală, prim-vicepresedinte al FPTR:

 
Nicolae Bucovală, prim-vicepresedinte al FPTR, despre ”Litoralul pentru toți”