Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Marşul Tăcerii, miercuri seară, în Bucureşti

mars_tacere_bucuresti.jpg

Marşul Tăcerii, ajuns la a opta ediţie în România (Sursa foto: adevaratiiveloprieteni.ro)
Marşul Tăcerii, ajuns la a opta ediţie în România (Sursa foto: adevaratiiveloprieteni.ro)

Bicicliştii organizează miercuri seară Marşul Tăcerii. E vorba de un eveniment lansat acum 15 ani în Statele Unite şi care s-a extins la nivel mondial, pentru comemorarea bicicliştilor victime ale accidentelor rutiere.

Participanţii la Marşul Tăcerii se vor aduna miercuri la 18.30 în Parcul Izvor, de unde vor pleca apoi într-un marş pe două roţi prin centrul Capitalei, precizează la RFI vicepreşedintele Asociaţiei Adevăraţii VeloPrieteni, Mihai Deneş: „Marşul Tăcerii este un marş comemorativ, în memoria victimelor pe două roţi (...). În Bucureşti, pentru a opta oară, vom organiza Marşul Tăcerii, la ora 18.30, de la Rondul Bicicliştilor. Va fi un marş în tăcere, un marş în care vom veni toţi îmbrăcaţi în tricouri albe şi vom pedala în linişte pe arterele centrale ale Bucureştiului”.

Mihai Deneş spune că „din păcate, în Bucureşti, infrastructura este destul de prost reprezentată, avem doar 6,6 km de pistă omologată şi acest lucru ne creează interacţiune directă între autoturism şi bicicletă, lucru ce duce la posibilitatea apariţiei de accidente”.

 
Mihai Deneş, despre Marşul Tăcerii 2018