Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Marș motorizat pentru autostradă în Moldova: Sute de autovehicule, în drum spre București

Sute de autovehicule au pornit din Iași în drum spre București, în cadrul unui marș motorizat. Organizatorii vor astfel să atragă atenția asupra faptului că Moldova nu se poate dezvolta fără autostrăzi

Sunt două coloane de mașini care se vor întâlni pe drum în localitatea Tișița, apoi se vor uni și vor veni spre Capitală. Sunt anunțate mașini din județele Iaşi, Vaslui, Neamţ, Bacău, Suceava, Botoşani, Galaţi, Vrancea, Brăila, Buzău, Harghita şi Mureş.

Primarul din Botoșani, Cătălin Flutur, aflat și el în coloană explică de ce este nevoie de autostradă în Moldova.

Nu mai știu de când nu am mai avut un investitor adevărat la Botoșani. Toți reclamă că se ajunge foarte greu pe drumuri foarte proaste, iar pentru noi este esențial așa cum este esențial pentru toată Moldova. Este un strigăt al Moldovei, sper să fim auziți măcar astăzi”, a spus Cătălin Flutur.

Peste o mie de autovehicule ar urma să ajungă la ora 17 în Piața Victoriei din București.

Evenimentul este organizat de două asociaţii civice, ”Împreună pentru A8” şi ”Moldova vrea autostradă”.

Iniţiatorii protestului afirmă că vor termene clare de la autorități privind începerea lucrărilor la autostrada A8 (Ungheni-Iaşi-Târgu Mureş) şI la autostrada A7 (Ploieşti-Suceava).

Ei solicită o întâlnire cu premierul Viorica Dăncilă şi cu ministrul Transporturilor, Lucian Şova, pentru ”a primi garanţii ferme şi o foaie de parcurs cu termene.

Poliştiştii le recomandă șoferilor să manifeste disciplină în trafic, să mărească distanţa de siguranţă faţă de vehiculele dinainte, să nu efectueze manevre periculoase şi să respecte indicaţiile poliţiştilor rutieri prezenţi în teren.