Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Nuntă regală în Marea Britanie: prinţul Harry şi Meghan Markle au primit titlurile de duce şi ducesă de Sussex

harry-meghan.jpg

Prințul Harry și Meghan Markle
Prințul Harry și Meghan Markle
Image source: 
https://people.com

Prinţul Harry şi Meghan Markle vor fi cunoscuţi după căsătorie drept ducele şi ducesa de Sussex. Anunțul a fost făcut de biroul de presă de la palatul Buckingham, cu numai câteva ore înainte de nuntă.

"Regina Elisabeta i-a oferit cu bucurie, astăzi, un ducat prinţului Harry de Wales. Titlurile sale vor fi duce de Sussex, conte de Dumbarton şi baron de Kilkeel", se arată în comunicat.

Potrivit anunțului, "prinţul Harry devine astfel alteţa sa regală ducele de Sussex, iar doamna Meghan Markle, prin căsătorie, va deveni alteţa sa regală ducesa de Sussex".

Și fratele prințului Harry, prinţul William, a devenit, cu câteva ore înainte de nunta sa, duce de Cambridge, conte de Strathearn şi baron de Carrickfergus.

Este un obicei britanic ca fiilor regali să li se ofere titluri asociate celor trei provincii istorice care au format Regatul Unit - Anglia, Scoţia şi Irlanda.

Sussex este un comitat istoric pe coasta de sud-est a Marii Britanii, cu aproximativ 1,6 milioane de locuitori.

Dumbarton se află pe partea nordică a râului Clyde, în Scoţia, iar Kilkeel este un mic oraş pescăresc din Irlanda de Nord.

Revenind la nunta celor doi, mii de oameni se adună la castelul Windsor în aşteptarea ceremoniei care ar urma să înceapă peste două ore.

Oamenii flutură steaguri britanice şi scandează numele prinţului Harry şi al actriţei americane Meghan Markle. Peste 100.000 de fani sunt aşteptaţi să participe la ceremonia de la castelul aflat la 30 de kilometri de Londra.

Alte milioane de persoane sunt aşteptate să urmărească la televizor momentul în care nepotul reginei Elisabeta a II-a şi actriţa americană cunoscută din serialul "Suits" vor sosi la capela St. George.

Ofiţeri de poliţie dotaţi cu arme semiautomate patrulează pe străzi şi supraveghează de pe acoperişurile din apropiere. Măsurile de securitate sunt stricte şi vizitatorii trebuie să treacă printr-un punct de control aflat în jurul castelului în care au domnit 39 de monarhi englezi din anul 1066.

Mireasa va sosi la biserică împreună cu mama sa.  

Aproximativ 600 de persoane au fost invitate la nuntă. Ceremonia va fi urmată de un banchet oferit de bunica prinţului, regina Elizabeth a II-a, la St George's Hall.

Ulterior, circa 200 de oaspeţi sunt aşteptaţi la o recepţie privată oferită la Frogmore House de tatăl prinţului Harry, prinţul moştenitor Charles.