Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Evaluare Naţională 2018: Trei sferturi dintre candidaţi au medii peste 5

Evaluare Nationala candidati medii.jpg

Rezultatele la Evaluarea Naţională au fost publicate (Sursa foto: pixabay)
Rezultatele la Evaluarea Naţională au fost publicate (Sursa foto: pixabay)

Rezultatele examenului de Evaluare Naţională 2018 au fost publicate marţi pe site-ul Evaluare.edu.ro şi la centrele de examen. Contestaţiile se pot depune până la ora 19, iar notele finale vor fi făcute publice pe 23 iunie.

Ministerul Educaţiei a centralizat rezultatele la Evaluarea Naţională: 73% dintre elevii de clasa a opta care au susţinut probele au reuşit să obţină medii mai mari sau egale cu 5. De asemenea, 319 candidaţi au obţinut media 10.

Media generală obţinută în cadrul Evaluării Naţionale are o pondere de 80% în calculul mediei pe baza căreia se realizează admiterea în clasa a IX-a.

Peste 150.000 de elevi s-au înscris la examenul de Evaluare Naţională anul acesta. Anul trecut, au fost aproape 145.000 de elevi.

În municipiul Bucureşti s-au înregistrat 53 de medii de 10 anul acesta.

În judeţul Sibiu, nici unul dintre elevii care au susţinut Evaluarea Naţională nu a obţinut media 10. Au fost înregistrate şapte medii de 9.90. În total, 71% dintre candidaţi au obţinut medii mai mari sau egale cu 5.

În judeţul Iaşi, 32 de elevi au obţinut media 10 la Evaluarea Naţională, 14 dintre ei provenind de la Colegiul Naţional din municipiu.

În judeţul Alba, 11 elevi au obţinut media zece la Evaluarea Naţională, numărul reprezentând un record pentru judeţ pentru ultimii ani.

În judeţul Galaţi, peste 83% dintre candidaţi au obţinut medii peste 5, înaintea contestaţiilor. Nouă elevi au reuşit să obţină media generală 10, iar doi au luat media 1.

Anul trecut, la nivel naţional, 77% dintre elevi au obţinut medii peste 5.