Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Un copil din doi comunică online cu persoane necunoscute

Elevi scoli redeschise oricum.jpg

Elevii învață de câteva luni în sistem de școală online (Sursa foto: pixabay)
Elevii învață de câteva luni în sistem de școală online (Sursa foto: pixabay)

Aproape jumătate dintre copiii români comunică online cu necunoscuţi, iar un sfert dintre ei se întâlnesc cu aceşti străini. Iată ce arată unele studii realizate de organizaţia Salvaţi Copiii, în cadrul proiectului „Ora de net”.

Părinţii joacă un rol crucial în această ecuaţie, spune la RFI coordonatorul proiectului „Ora de net”, Ovidiu Măjină: „Trebuie ca părinţii să aibă conştientizarea acestui aspect, asupra faptului că stilul de a socializa al secolului 21 şi în special al copiilor implică aceste contacte, chiar şi cu necunoscuţi, cu persoane cu care copiii intră în contact pe Internet, însă de cele mai multe ori intră, având aceeaşi sferă de interese şi intră, să spunem, cu motive pozitive, deci să ţină cont de aceste aspecte şi să discute cu ei, fără a impune neapărat o cenzură sau o limitare agresivă”.

El mai precizează că „faptul că jumătate dintre copii au fost afectaţi emoţional sau jigniţi în spaţiul virtual în ultimul an provine din faptul că spaţiul virtual în sine şi interacţiunile chiar şi dintre adulţi sunt impregnate de libertatea de exprimare destul de mare, care poate fi asociată şi cu o libertate de exprimare a ideilor negative şi a ideilor agresive”.