Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Şeful Poliţiei Române şi-a dat demisia

sef_politie_romana_demisie.jpg

Schimbare la vârful Poliţiei Române (Sursa foto: pixabay-ilustraţie)
Schimbare la vârful Poliţiei Române (Sursa foto: pixabay-ilustraţie)

Cătălin Ioniţă a cerut Ministerului Afacerilor Interne încetarea împuternicirii în funcţia de inspector general al Poliţiei Române, din motive personale, anunţă MAI.

Noul şef al Poliţiei Române este Ioan Buda, fostul şef al Poliţiei de Frontieră.

Cătălin Ioniţă conducea Poliţia Română din luna ianuarie, când l-a înlocuit pe Bogdan Despescu, demis în urma scandalului izbucnit după arestarea poliţistului Eugen Stan, cercetat după ce a agresat sexual mai mulţi copii.

"Şeful Poliţiei Române, chestor principal de Poliţie Cătălin Ioniţă, a solicitat ministrului Afacerilor Interne încetarea împuternicirii în funcţia de inspector general al Poliţiei Române. Solicitarea a fost motivată de considerente personale. Conform prevederilor legale, ministrul Afacerilor Interne, Carmen Dan, a transmis documentele Prim-ministrului Guvernului României, împreună cu propunerea de împuternicire în funcţia de inspector general al Poliţiei Române a chestorului general de Poliţie Ioan Buda, fostul şef al Poliţiei de Frontieră”, se arată într-un comunicat al ministerului.

Ioan Buda a fost implicat în 2017 în scandalul poliţistului pozat în genunchi în faţa şefilor săi. Atunci, informaţiile din spaţiul public arătau că şi Buda se afla la masă.

Ministrul Carmen Dan a declarat că din cercetări nu reiese clar dacă era de faţă şi Ioan Buda, şeful Poliţiei de Frontieră la acea dată, dar "se pare că ar fi fost prezent la acel eveniment".