Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


ONG-urile, ”falimentate” de OUG25: Sperăm ca autoritățile să nu ne oprească funcționarea!

ONG-urile din România acuză lipsa acută a finanțării în contextul prevederilor unei controversate ordonanțe de urgență. Este vorba despre ordonanța cu numărul 25 emisă de Guvern în luna martie a acestui an. Aceasta a stabilit că numai organizațiile neguvernamentale care furnizează ”servicii sociale licențiate” mai pot primi sponsorizări de la firmele cu cifra de afaceri de până la 1 milion de euro (adică 80% din firmele din România).

”Problema, în aceste condiții, e reprezentată de faptul că numai 2% din ONG-urile din România prestează aceste servicii la care face referire ordonanța”, atrage atenția, într-un interviu acordat RFI, Oana Gheorghiu, cofondatoare a Asociației Dăruieşte Viaţă. Ea spune că ar fi solicitat deja Guvernului să remedieze situația, Ministerul Finanțelor recunoscând că a greșit formularea respectivei ordonanțe și urmând să repare lucrurile.

Ascultă:Între timp, Asociația Dăruieşte Viaţă își vede pus în pericol cel mai important proiect al său: construirea primului spital pediatric de oncologie din România, care, de la data emiterii ordonanței 25, nu a mai putut primi niciun ajutor financiar din mediul privat.

”Sperăm ca autoritățile să nu oprească acest proiect pe care chiar ele ar fi trebuit să îl pună în practică”, afirmă Oana Gheorghiu, cofondatoare a Asociației Dăruieşte Viaţă.

Ascultă interviul integral acordat RFI de Oana Gheorghiu:

 
Oana Gheorghiu, cofondatoare a Asociației Dăruieşte Viaţă