Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


ANM: Cod portocaliu de ploi în 18 județe. Restul țării se află sub cod galben de precipitații

Administrația Națională de meteorologie a emis o avertizare cod portocaliu de ploi abundente valabilă în 18 județe din sudul și centrul țării. Sunt vizate județele Caraș-Severin, Mehedinți, Dolj, Olt, Teleorman, Hunedoara, Gorj, Vâlcea, Argeș, Dâmbovița, Prahova, Buzău, Vrancea, Covasna, Brașov, Sibiu, Alba și sud-vestul județului Cluj.

 

Avertizarea intră în vigoare duminică la ora 16.00 și este valabilă până marți, 10 iulie, la ora 21.00.

”În Oltenia, în vestul şi nordul Munteniei, sudul şi vestul Transilvaniei, precum şi în jumãtatea de sud a Banatului şi în sud-vestul Moldovei vor fi intervale de timp în care va ploua abundent şi se vor acumula cantitãţi de apã de 40...50 l/mp şi pe arii restrânse 70...80 l/mp”, anunță ANM.

O altă atenționare cod galben de precipitații vizează restul țării, inclusiv Capitala.

Aceasta a intrat în vigoare duminică la ora 11.00 și este valabilă tot până marți la ora 21.00.

”În intervalul menţionat vor fi perioade cu instabilitate atmosfericã accentuatã ce se va manifesta prin averse cu caracter torenţial, descãrcãri electrice, intensificãri ale vântului cu aspect de vijelie şi pe arii restrânse cãderi de grindinã. Prin acumulare sau în intervale scurte de timp se vor înregistra cantitãţi de apã de peste 25 l/mp şi izolat 40...50 l/mp”, mai spune ANM.