Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Școala gratuită de programare de la care 80% dintre absolvenți s-au angajat în IT

academyplus.jpg

ACADEMY+PLUS București

Programatorii sunt cei mai căutați oameni pe piața muncii din România. Atât de căutați încât companiile din IT nu reușesc să acopere nevoia de specialiști din cauza deficitului cu care se confruntă piața din România.

Ca să vorbim în cifre, din universitățile de profil ies anual 7.000 de absolvenți, cu 5 mii mai puțin decât cele 12.000 de locuri vacante anual în multinaționale.

Datele furnizate de Asociaţia Patronală a Industriei de Software şi Servicii indică faptul că IT-ul românesc are un ritm de dezvoltare extreme de accelerat astfel încât cea mai mare provocare stă în capacitatea statului de a gestiona explozia acestui sector.

Dacă la începutul anilor 2000, industria IT din România avea puțin peste 10.000 de angajați, acum sunt de zece ori mai mulți care produc peste 4 miliarde de euro anual.

Așa se explică faptul că tot mai multe persoane vor să învețe programare. Antonia este una dintre ele. Studiază informatică economică la facultatea de Cibernetică din cadrul ASE, dar simte nevoia unui curs actualizat care să o pregătească pentru cerințele de pe piața de IT. Așa a ajuns la academie, o școală gratuită realizată după model francez în care accentul nu se pune pe profesor, ci pe studiul în comunitate și multă muncă de echipă.Deschisă de 5 ani în România, academia a mărit anul acesta la 500 numărul cursanților din București. Sunt de 4 ori mai multe lucruri decât anul trecut explică Daniela Bușcan, director ACADEMY+PLUS București. Ce îți trebuie ca să te înscrii? În principal determinare și perseverență. Printre cazurile de success de reconversie profesională de la academie se numără un preot, un boxeur, un barman și chiar un fost luptător în Legiunea Franceză.La admitere nu trebuie să știi informatică, ne spune Cristian. Ce se întâmplă în prima lună după admitere e extrem de solicitant. Cursanții intră într-o tabără intensivă de programare unde învață bazele programării în limbaj C și cel mai important, munca în echipă.Cursurile sunt gratuite și durează între 6-9 luni. Peste 80% din cursanții academiei lucrează acum în industria IT.

 
Reportaj Școală de programare gratuită