Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Plângere penală pe numele ministrului Justiţiei, Tudorel Toader

Plangere penala Tudorel Toader.jpg

Sindicaliştii din închisori îşi cer drepturile (Sursa foto: pixabay)
Sindicaliştii din închisori îşi cer drepturile (Sursa foto: pixabay)

Sindicatele din penitenciare au intrat în conflict deschis cu ministrul Justiţiei. Liderii sindicali au făcut plângere penală împotriva lui Tudorel Toader, pe care-l acuză de abuz în serviciu. Sindicaliştii din penitenciare se plâng între altele că Ministerul Justiţiei refuză să le plătească orele suplimentare.

Preşedintele Federaţiei Sindicatelor din Administraţia Naţională a Penitenciarelor, Sorin Dumitraşcu, precizează la RFI că „sunt două infracţiuni sesizate Parchetului. Este vorba de abuz în serviciu şi infracţiunea de îngrădire a dreptului la reprezentare sindicală. În mod concret, ministrul Justiţiei, pe fondul unui conflict care dura de ceva vreme, a refuzat să ne mai permită să ne reprezentăm membrii, în sensul că ne-a exclus de la cadrul de dialog social. În felul ăsta, n-am mai putut discuta despre statului personalului din penitenciare, n-am mai putut negocia sporuri şi majorări salariale”.

Liderul sindical spune că o problemă o reprezintă neplata orelor suplimentare: „Este una dintre probleme. Este vorba de neplata orelor suplimentare restante, este vorba de peste un milion de ore suplimentare restante. Asta înseamnă o pagubă adusă angajaţilor din penitenciare de 10,5 milioane de euro. Este vorba de faptul că nu s-a făcut nimic pentru îmbunătăţirea condiţiilor de lucru”.

 
Sorin Dumitraşcu, despre plângerea penală la adresa lui Tudorel Toader