Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Primăria Capitalei va da bani pentru achiziția de mașini, electrocasnice și ochelari de vedere

bani_33.jpg

Sursa imaginii: 
RFI

Primăria Capitalei va da 5.000 de eco-vouchere în valoare de 9.000 de lei, pentru achiziţionarea de maşini mai puţin poluante în schimbul celor vechi, duse la casare, dar și pentru cumpărarea de electrocasnice. Proiectul a fost aprobat, joi, în şedinţa de joi a Consiliului General al Municipiului Bucureşti.

Tichetul se oferă în schimbul predării spre casare a unui autovehicul uzat care este înmatriculat în Bucureşti, pentru achiziţionarea unui autovehicul nou Euro 6, non-diesel sau electric. Beneficiarii pot fi persoane fizice sau juridice, cu domiciliul sau reşedinţa în Capitală. Tot astăzi, a fost aprobat și proiectul prin care aproximativ 200.000 de pensionari din București, cu pensia mai mică decât salariul minim net pe economie, vor primi un stimulant de 250 de lei pentru achizționarea unei perechi de ochelari. Bugetul alocat pentru acest an ajunge la 50 de milioane de lei.

“În total, pe tipul acesta de ajutoare, de stimulente financiare, Bucureștiul va cheltui, anul acesta, peste 125 milioane de euro. Eu cred că avem mult mai multe lucruri de pus la punct în Capitală, începând cu infrastructura rutieră, continuând cu transportul în comun și terminând cu alimentarea cu energie termică. Cred că acești bani care se alocă la fiecare ședință, parcă suntem într-o întrecere socialistă, de a mai inventa categorii sociale care să primească bani direct de la bugetul municipal, cred că acest mod de a face politici publice nu este benefic pentru dezvoltarea orașului pe termen lung”, a declarat la RFI, Cătălin Ionuț Deaconescu, consilier municipal din partea PNL.

Consiliul General al Municipiului București a trecut și regulamentul pentru reabilitarea faţadelor clădirilor din Capitală. Acesta prevede amenzi între 5.000 şi 8.000 de lei pentru proprietari dacă nu reabilitează faţadele imobilelor pe care le deţin. Un regulament despre care consilierul municipal Cătălin Ionuț Deaconescu spune că este “inaplicabil”.

“Nu știu cine l-a făcut, nu știu cine l-a girat. În plus, prevede sancțiuni cu amendă între 5000 și 8000 de lei, în ciuda faptului că prin Ordonanța nr.2/2001,  consiliile locale nu pot stabili amenzi mai mari de 5000 de lei. Deci, acești proprietari evident dacă vor contesta procesul verbal de contravenție, vor câștiga în instanță fără probleme”, a precizat Cătălin Ionuț Deaconescu.

ASCULTĂ AICI INTERVIUL INTEGRAL: