Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


ONG: Cazul maşinii cu număr de înmatriculare anti-PSD este tras de păr

ong_masina_numar_inmatriculare_anti_psd.jpg

Dosar penal pentru bărbatul care conducea o maşină cu număr de înmatriculare injurios la adresa PSD (Sursa foto: pixabay-ilustraţie)
Dosar penal pentru bărbatul care conducea o maşină cu număr de înmatriculare injurios la adresa PSD (Sursa foto: pixabay-ilustraţie)

Dosarul şoferului care conducea o maşină cu numere de înmatriculare anti-PSD este tras de păr. O spune la RFI directorul Institutului pentru Politici Publice (IPP), Adrian Moraru, în opinia căruia bărbatul are şi el însă partea lui de vină.

Adrian Moraru consideră că şoferul cu număr de înmatriculare anti-PSD nu a încălcat nici o lege în momentul în care a intrat în România, venind din Suedia: „Până la retragerea de către autorităţile suedeze a acelui număr, acel număr este legal. Astăzi, când vorbim, acest număr nu este retras. Prin urmare, nu poţi să-i retragi cuiva numărul, oricum şi nu o poţi face tu în România sau confisca sau a face orice altceva, până când autoritatea emitentă a acelui număr nu spune că el nu mai este valid”.

Directorul IPP crede că şoferul „are partea lui de vină, dar şi-a asumat-o foarte clar în momentul în care şi-a luat acel număr (...). Amintiţi-vă şi de o serie întreagă de proteste ale Greenpeace, atât în România, cât şi în străinătate, aceşti oameni îşi asumă uneori, nu ştiu, aruncă cu vopsea în politicieni, aruncă cu tort după politicieni. Unii dintre ei au avut dosare penale pentru ultraj. Cei care fac astfel de proteste îşi asumă aceste riscuri şi au aceste tuşe groase, tocmai pentru a crea această discuţie, pentru că dacă avea un număr mult mai blând, probabil nu am fi discutat niciodată despre lucrurile astea”.

 
Adrian Moraru, despre maşina cu număr anti-PSD