Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Radu Opaina: Legea, fără soluții pentru restanțieri și administratori hoți

radu_opaina.jpg

Sursa imaginii: 
facebook Radu Opaina

Noua lege privind asociațiile de proprietari nu rezolvă cele mai mari probleme cu care se confruntă blocurile – restanțierii și administratorii hoți, spune la RFI președintele Federației Asociațiilor de Proprietari din România. Radu Opaina susține că din această cauză multe dintre asociații sunt în imposibilitatea de a mai funcționa.
 

 Noua lege a asociațiilor de proprietari a fost publicată recent în Monitorul Oficial, dar aceasta nu este utilă nici proprietarilor, nici asociațiilor din domeniu și nici…statului, spune Radu Opaina. "Legea aceasta nu este utilă nimănui. (...) Nu a fost gândită, nu ne-a consultat nimeni...probabil cineva,  undeva, cu niște interese mărunte, cu putere de a scrie un text de lege a făcut acest lucru. Și, atenție, ce s-a propagat în mass media, în 90% din situații, total mincinos.Aceast[ lege nu aduce nimic nou. Se poate dovedi foarte ușor, comparând textul vechi al legii cu cel nou. Nu este niciun fel de speranță că se rezolva marile probleme. Din păcate, cele rele se vor amplifica", a precizat președintele Federației Asociațiilor de Proprietari din România.

Care sunt marile probleme ale blocurilor din România? "Marile probleme sunt restanțierii și administratorii incompetenți și hoți. Cei doi parteneri, cu ghilimele, au pus marile asociații de proprietari în imposibilitatea de a mai funcționa. Acestea sunt cele două mari probleme principale (...) Soluții ar fi. De exemplu, pentru restanțieri trebui să vii cu soluții de recuperare a banilor, mult mai eficiente, cu soluții de stimulare a plății, să vii cu modificări a penalizărilor, adică trebuie să fie o soluți care să-i ajute pe restanțieri, nu să-i încurajeze să aibă în continuare restanțe. Sunt soluții, dar în lipsa unui dialog, iese ce a ieșit.", a explicat Radu Opaina. 

ASCULTĂ AICI INTERVIUL INTEGRAL: