Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


”Adevăratul organizator" al protestului diasporei, urmărit penal

grosu.jpg

Sursa imaginii: 
Youtube/Antena 3

Bărbatul care s-a autoititulat ”adevăratul organizator" al protestului diasporei din Capitală de peste două zile este urmărit penal. DIICOT anunţă că Ovidiu Grosu a fost plasat sub control judiciar pentru 60 de zile și este suspectat de instigare la violență. Anterior, într-o emisiune televizată, bărbatul îi îndemnase pe participanții la mitingul din 10 august la acte de violenţă împotriva forţelor de ordine.

Potrivit DIICOT, procurorii s-au sesizat din oficiu cu privire la faptul că, într-o emisiune difuzată de Antena 3, a fost prezentat un interviu cu Ovidiu Grosu, care s-a autointitulat ”adevăratul organizator al protestului diasporei din 10 august” şi care i-a îndemnat pe participanţii la manifestaţie să recurgă la acte de violenţă împotriva forţelor de ordine.

Astfel, DIICOT a început urmărirea penală împotriva lui Ovidiu Grosu, pentru infracţiunea de instigare publică la săvârşirea de acte de violenţă împotriva reprezentanţilor autorităţilor chemate să asigure ordinea. De asemenea, procurorii l-au plasat pe suspect sub control judiciar pentru 60 de zile.

Totodată, bărbatul are mai multe interdicţii: să nu utilizeze internetul, să nu părăsească oraşul fără încuviinţarea prealabilă a DIICOT, să nu acorde interviuri, să nu participe la adunări publice şi să nu deţină, să nu folosească şi să nu poarte arme.

Bărbatului i s-a atras atenţia că, în caz de încălcare cu rea-credinţă a acestor obligaţii, măsura controlului judiciar se poate înlocui cu măsura arestului la domiciliu sau cu măsura arestării preventive, mai spune DIICOT.