Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


PMB: Manifestația din 10 august nu are organizatori

Manifestația anunțată pentru vineri, 10 august, în Piața Victoriei, nu are organizatori, transmite Primăria Capitalei, în urma unei ședințe care a avut loc astăzi, în care au fost discutate, printre alte solicitari, două cereri de organizare a unui miting, în Piața Victoriei, pe data de 10 august.

“ Prima notificare a fost formulata de dl Baban-Neacsu Alexandru Dan, reprezentat de domnii Cristian Mihail Dide si Tudor Carstoiu. (…) Prin aceeasi notificare se solicit Primariei Municipiului Bucuresti sa asigure „toate conditiile necesare pentru desfasurarea pasnica a adunarii precum si siguranta si securitatea participantilor”.

Facem precizarea ca, la propunerea comisiei privind intocmirea unui protocol, conform legii 60/1991 republicata, pentru stabilirea detaliilor tehnice, domnii Cristian Mihail Dide si Tudor Carstoiu au refuzat incheierea vreunui document si semnarea acestuia, neasumandu-si nicio raspundere in acest sens.   Cea de a doua notificare apartine Scolii Romano-Bizantine Ortodoxe care aduce la cunostinta Primariei Municipiului Bucuresti organizarea unui miting, cu 1.8 milioane de participanti, care urma sa inceapa in fata primariilor de sector. Ulterior, coloana de manifestanti urma sa se deplaseze catre Piata Victoriei si Piata Constitutiei. Facem precizarea ca reprezentantii Scolii Romano-Bizantine Ortodoxe au renuntat astazi la aceasta cerere”, se arată într-un comunicat de presă remis redacției.

Primăria Capitalei reamintește faptul că, potrivit Legii 60/1991, organizatorul unei adunări publice are obligația să ia legatura, cu câteva zile înaintea evenimentului, cu Poliția Capitalei, Brigada Rutieră, Poliția Locală a Municipiului, Jandarmeria, IGSU, Serviciul de Ambulanță, pentru a stabili detaliile tehnice legate de organizarea mitingului. “În conformitate cu legislatia in vigoare, si potrivit protocoalelor incheiate cu autoritatile publice, orice organizator de evenimente, fie ca vorbim despre manifestari culturale, sociale, marsuri sau mitinguri, isi asuma atat numarul de participanti, cat si masurile logistice, astfel incat evenimentul respectiv sa se desfasoare in deplina siguranta pentru toti participantii”, transmite PMB.