Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Protestatar: "Coloane de mașini, blocate de jandarmi". Jandarmeria Română: Dezinformare

38796874_1072637602896553_392324835625140224_n.jpg

Image source: 
Mirela Dădăcuș/RFI România

Au apărut și primele probleme legate de mitingul Diasporei. Coloane de mașini, autobuze dar și trenuri cu protestatari  ar fi fost oprite pe drumurile din țară. O spune la RFI, Daniel Doboș, un protestatar din Cluj-Napoca.

“Jandarmeria a blocat toate drumurile de acces spre București, intrările în București sunt blocate, nu se mai intră în Capitală”, spune Daniel Doboș. Potrivit acestuia, coloane de mașini așteaptă de mai bine de 3 ore pe Valea Prahovei, între Sinaia și Bușteni. Baraje ale Jandarmeriei sunt și la intrarea în Ploiești. "Toate coloanele de mașini care au plecat cu protestatari efectiv așteaptă la porțile Bucureștiului. Noi suntem încă pe drum, încercăm să găsim o soluție, să găsim o altă cale de intrare în București, încercăm să evităm barajele făcute de jandarmerie. „Statul de drept în România a încetat să mai existe pentru faptul că nu ne mai putem exercita dreptul constituțional de a protesta”, spune Daniel Doboș.

Informațiile  potrivit cărora cărora mai multe trenuri ar fi blocate în drum spre Bucureşti au apărut și pe mai multe grupuri de Facebook care organizează evenimente pentru protestele din seara aceasta din Piața Victoriei. Oamenii au scris la comentarii că trenuri care ar circula dinspre Craiova, Sibiu sau Brașov ar fi blocate pe șine. Tot pe Facebook au apărut informații că o problemă mai gravă ar avea un tren blocat după ce ar fi plecat din Videle spre București. Reprezentanții CFR au declarat, într-un comunicat de presă, că există o problemă cu un singur tren blocat pe șine, la Chiajna, în apropierea Bucureștiului,din cauza unor probleme la stâlpii de electricitate. "Sunt afectate 8 trenuri de călători, care staționează în gările adiacente și vor ajunge la stațiile de destinație cu întârzieri", se arată în comunicatul CFR.

Citeste mai mult: adev.ro/pd8xlt
Mai multe persoane au scris la comentarii că trenuri care ar circula dinspre Craiova, Sibiu sau Braşov ar fi blocate pe şine. Tot pe Facebook au apărut informaţii că o problemă mai gravă ar avea un tren blocat după ce ar fi plecat din Videle spre Bucureşti.

Citeste mai mult: adev.ro/pd8xlt

Pe mai multe grupuri de Facebook, care organizează evenimente pentru protestele din seara aceasta din Piaţa Victoriei, au apărut informaţii potrivit cărora mai multe trenuri ar fi blocate în drum spre Bucureşti.

Citeste mai mult: adev.ro/pd8xlt

Jandarmeria Română a postat pe pagina sa de socializare un mesaj în care dezminte informația cum că a fost blocat accesul mașinilor în București. "Recent, în spațiul public au apărut informații false conform cărora, coloane de mașini sunt oprite și blocate de jandarmi la intrarea în Capitală pentru a nu ajunge în Piața Victoriei. De fiecare dată, când vor apărea astfel de informații, le vom verifica temeinic. Această informație nu s-a confirmat. Vă mulțumim!", scrie Jandarmeria Română.

ASCULTĂ AICI INTERVIUL INTEGRAL: