Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Tren de marfă deraiat în Dolj

accident_tren.jpg

Potrivit ISU Dolj, vagoanele sunt încărcate cu biodiesel și nu există pericol de explozie
Potrivit ISU Dolj, vagoanele sunt încărcate cu biodiesel și nu există pericol de explozie
Image source: 
Wikimedia Commons

Traficul feroviar este blocat pe ruta Bucureşti - Craiova – Timişoara după ce un tren de marfă a deraiat, duminică, pe magistrala Caracal - Craiova. Reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Dolj anunță că nu s-au înregistrat victime.

Este vorba de un tren care transportă produse petroliere, a cărui locomotivă a deraiat și câteva vagoane s-au răsturnat în viaductul Cârcea din judeţul Dolj.

Autoritățile anunță că un viaduct s-a rupt sub un tren încărcat cu biodiesel, iar mai multe vagoane au căzut într-o râpă. Narcis Purcărescu, prefectul județului Dolj, spune că firul 2 al căii ferate era oprit pentru circulația trenurilor, pentru reparații. ”Teoretic nu trebuia să circule nimic pe el. Cercetările sunt în curs. E devreme să vorbim despre vinovați, vinovății. Pe linia 1, din câte înțeleg, se poate circula, dar trebuie verificat temeinic podul”, a spus prefectul de Dolj.

Potrivit ISU Dolj, vagoanele sunt încărcate cu biodiesel și nu există pericol de explozie. Imaginile difuzate de televiziuni arată că un viaduct s-a rupt sub garnitură și câteva vagoane au căzut într-o râpă. ”Garnitura are în componență 23 de vagoane și locomotiva. Dintre acestea, șapte sunt deraiate”, au spus reprezentanții ISU Dolj.

Compania Naţională de Căi Ferate CFR SA informează că circulația feroviară este închisă începând cu ora 8.20 pe raza SRCF Craiova, între stațiile CF Malu Mare și Banu Mărăcine, din cauza deraierii unor vagoane din compunerea unui tren de marfă, aparținând operatorului privat GFR (Grup Feroviar Român).

Trenul, care avea în compunere 23 de vagoane și circula pe distanța Slobozia - Veche Curtici, transporta produse petroliere. Potrivit CFR, vagoanele deraiate s-au răsturnat în viaductul Cârcea.

”La fața locului se deplasează reprezentanții autorităților care vor ancheta cauzele producerii acestui incident, precum și echipele de specialiști care vor interveni pentru eliberarea gabaritului. În prezent un tren de călători a fost oprit în parcurs (IR 1797 – în stația CF Jianca) și așteaptă redeschiderea circulației”, arată Compania Naţională de Căi Ferate CFR SA.