Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Zeci de morți, după prăbușirea unui pod în Italia

Zeci de persoane ar fi murit în Italia, după probușirea unei autostrăzi suspendate. Evenimentul s-a produs la Genova.

ACTUALIZARE 5: Sunt cel puțin 35 de morți, potrivit serviciilor de urgență citate de presa internațională. Operațiunile de intervenție sunt încă în desfășurare

ACTUALIZARE 4: În jur de 30 de persoane și-au pierdut viața - transmite ministrul de Interne, citat de BBC

ACTUALIZARE 3: Bilanţul victimelor prăbuşirii unei porţiuni a unui viaduct rutier, la Genova, a ajuns la 22 de morţi şi opt răniţi, a anunţat marţi un reprezentant în domeniul transporturilor, relatează The Associated Press.

ACTUALIZARE 2: Medicii estimează că zeci de persoane au decedat, informează agenţia Adnkronos.

ACTUALIZARE 1: Podul surpat, parte a autostrăzii A10, are o înălţime de aproximativ 100 de metri. Filmări de la locul incidentului arată bucăţi mari din pod căzute în valea de dedesupt. Agenţia publică de ştiri ANSA relatează că mai multe persoane au murit după ce mai multe vehicule au fost zdrobite de bucăţile de pod căzute.

.................................

 

O porţiune a unui viaduct de pe autostrada A10 s-a surpat marţi, la Genova, au anunţat pompierii, care cred că au căzut maşini în gol, relatează AFP.

Prime imagini difuzate de pompieri surprind viaductul în ceaţă, din care lipsesc câteva zeci de metri, într-o zonă care pare mai degrabă industrială.

Potrivit pompierilor, Podul Morandi s-a surpat către ora locală 12.00 (13.00, ora României).

”Echipe de pompieri sunt angajate în număr (mare), echipe de căutare şi cu câini sunt aşteptate”, au anunţat ei pe Twitter.

Din cauza reliefului accidentat al regiunii Genova, între mare şi munte, traseul autostrăzii este jalonat de viaducte şi tineluri lungi.

Pod prabusit