Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Șef nou la Jandarmerie. Sebastian Cucoş, rămas bun lacrimogen

miting_3.jpg

Image source: 
eduard vasilica/ rfi romania

Ministerul de Interne anunță numirea lui Ionuţ Cătălin Sindile la conducerea Jandarmeriei (interimar), pentru "asigurarea cu celeritate a actului managerial".  

Mandatul lui Sebastian Cucoş, dur criticat în spațiul public pentru intervenția subalternilor la mitingul de vineră seară expira astăzi miercuri, 15 august. A fost deja  numit până acum de două ori interimar. 

Ministrul de Interne, Carmen Dan, a spus ieri că a trimis la Cotroceni documentele prin care cere prelungirea mandatului lui Cucoş, însă nu a primit încă aprobare din partea preşedintelui Iohannis. Ulterior, Administraţia prezidenţială a anunţat că CSAT va lua o decizie cu privire la numirea lui Sebastian Cucoş la conducerea Jandarmeriei după finalizarea anchetei privind violenţele din Piaţa Victoriei, din data de 10 august.

Marți, Sebastian Cucoș a făcut declarații de presă, fără a răspunde la vreo întrebare:

Colegii mei vă asigur că și-au făcut datoria. Dacă există unul sau mai mulți vinovați, aceasta se va investiga, avem o justiţie care îşi face treaba şi sper să şi o facă cu prisosinţă”.

Suntem în an Centenar, să ne așezăm la calm, moderație, înțelegere. Jandarmii ăștia care au umplut tot netul sunt aceeași care au intervenit la inundații și care i-au scos pe oameni din zăpadă. (…) Am 22 de ani de carieră militară, într-o instituţie în care am evoluat treaptă cu treaptă. Nu am făcut decât să îmi iubesc ţara, drapelul ăsta, să cred în Dumnezeu şi în camarazii mei”, a afirmat, printre altele, Sebastian Cucoş. 

 Colonelul Ionuţ Cătălin Sindile are 40 de ani şi este născut în judeţul Teleorman.