Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Tragedia din Genova: 20 de oameni, în continuare daţi dispăruţi

tragedie_genova_disparuti.jpg

Viaduct prăbuşit la Genova. Echipele de intervenţie caută eventuali supravieţuitori (Foto: Reuters/Stefano Rellandini)
Viaduct prăbuşit la Genova. Echipele de intervenţie caută eventuali supravieţuitori (Foto: Reuters/Stefano Rellandini)

Între 10 şi 20 de persoane sunt în continuare date dispărute, după tragedia de marţi de la Genova. Aproape 40 de oameni au murit, în urma prăbuşirii unei porţiuni a unui viaduct de pe autostrada A10.

Echipele de intervenţie caută în continuare între 10 şi 20 de persoane, după prăbuşirea unei porţiuni din viaductul Morandi al autostrăzii A10, în apropiere de oraşul italian Genova, a declarat joi Francesco Cozzi, şeful procuraturii genoveze.

El a precizat că aceasta este o ipoteză de lucru, pe baza informaţiilor furnizate de rudele celor dispăruţi şi a numărului de vehicule despre care se crede că s-ar fi aflat pe pod marţi, în momentul producerii accidentului.

Ministrul de Interne, Matteo Salvini, a cerut societăţii care gestionează tronsonul de autostradă care s-a prăbuşit să suspende unele taxe de trecere: "Chiar în acest moment, ambulanţele plătesc taxe pe autostrăzi! Mă întreb unde au unii inima şi creierul".

Guvernul italian a început procedurile de reziliere a contractului de concesiune atribuit societăţii care gestionează tronsonul respectiv de autostradă.

Printre cei decedaţi se află şi un român, în timp ce altul este în comă profundă.