Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Bilanţul accidentului din Genova, în continuă creștere

Bilanţul accidentului de marți din localitatea italiană Genova, unde un pod s-a prăbușit, a ajuns la 41 de morți. În continuare, două persoane sunt date dispărute, iar câteva zeci sunt încă în spital, dintre care nouă în stare gravă.

ACTUALIZARE AFP: Funeralii naţionale au loc sâmbătă la Genova, în prezenţa unor înalţi responsabili politici italieni, după prăbuşirea unui pod rutier, accident soldat cu zeci de victime, guvernul italian atribuind operatorului autostrăzii (care includea şi podul) responsabilitatea pentru această tragedie.

Circa jumătate dintre familiile victimelor au decis să boicoteze ceremonia de la Genova, în semn de protest împotriva guvernului, preferând funeralii private.

...................................................

Între timp, autorităţile au început procedurile legale pentru a opri contractele cu firma de autostrăzi Autostade per I’Italia, cea care era responsabilă de mentenanţa podului.

„Astăzi guvernul a trimis oficial plângerea care lansează procesul de revocare a concesiei”, a declarat premierul Giuseppe Conte.

Autorităţile susţin că firma „avea obligaţia să se ocupe de mentenanţa autostrăzii” şi nu a făcut acest lucru. Firma are la dispoziţie 15 zile pentru a prezenta contra-argumente.

Compania insistă că şi-a îndeplinit datoria, afirmând că podul era monitorizat constant, exact cum era cerut de lege şi că au fost făcute mai multe verificări în plus de experţi externi.