Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Al doilea român decedat în urma accidentului din Genova

tragedie_genova_disparuti.jpg

Viaduct prăbuşit la Genova. Echipele de intervenţie caută eventuali supravieţuitori (Foto: Reuters/Stefano Rellandini)
Viaduct prăbuşit la Genova. Echipele de intervenţie caută eventuali supravieţuitori (Foto: Reuters/Stefano Rellandini)

Românul rănit în urma prăbuşirii viaductului Morandi, la Genova, şi aflat în comă profundă a murit. El este al doilea român decedat, primul deces fiind anunţat la puţin timp după accident.

"Cetăţeanul român rănit în urma prăbuşirii viaductului Morandi a încetat din viaţă în cursul acestei zile. Decesul a fost notificat de către medici atât familiei, cât şi reprezentanţilor Consulatului General al României la Torino aflaţi la spital. Ministerul Afacerilor Externe transmite sincere condoleanţe familiei îndurerate în aceste momente extrem de dificile", precizează MAE într-un comunicat de presă.

Reprezentanţii echipei consulare au anunțat că sunt în contact cu familia cetăţeanului român şi acordă asistenţa consulară necesară în astfel de situaţii, inclusiv prin eliberarea documentelor necesare repatrierii trupului neînsufleţit şi a certificatului de deces.

Autoritățile italiene relatează că românul avea 36 de ani, era şofer şi a încetat din viaţă la Spitalul San Martino din Genova. De asemenea, Roma transmite că numărul victimelor accidentului a ajuns la 43.

Autorităţile italiene au declarat sâmbătă zi de doliu naţional în Italia, în timp ce la Genova au loc funeralii oficiale ale multora dintre victimele tragediei, întrucât multe familii au decis să boicoteze evenimentul şi să-şi îngroape morţii în mod privat.

O porţiune lungă a Podului Morandi de pe autostrada A10, care asigură o legătură între Italia şi Franţa, s-a surpat marţi, la Genova, în timpul unei furtuni, iar zeci de vehicule au căzut în gol de la peste 50 de metri înălţime.