Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Greșeli în manualul de Geografie de clasa a VI-a. Asociația Părinților: Anchetă și sancționarea vinovaților

În toamnă, elevii de clasa a VI-a vor găsi pe bănci manuale de Geografie cu greșeli. De exemplu, pe una dintre hărţi, Turnu Măgurele este poziţionat în județul Mehedinți, în locul Drobetei-Turnu Severin, iar în loc de Marea Roşie este scris Marea Moartă.

Editura Ministerului Educației spune că va corecta greșelile, însă doar în manualele digitale, în timp ce Asociaţia Părinţilor le consideră “inadmisibile”. “Este de neînțeles cum au putut scăpa astfel de greșeli. Cine a greșit trebuie să plătească”, declară la RFI, Iulian Cristache, preşedintele Federaţiei Naţionale a Asociaţiilor de Părinţi din România.

ASCULTĂ AICI INTERVIUL INTEGRAL:Noul manual de Geografie pentru elevii din clasa a VI-a a fost aprobat în iunie 2018 de Ministerul Educaţiei Naţionale şi Editura Didactică și Pedagogică. “Proiectul manualului școlar de Geografie pentru clasa a VI-a, autori FISCUTEAN Mihaela Cornelia, FISCUTEAN Dorin, MIHAI Ciprian, POPA Ionela a fost clasat pe locul I, cu un punctaj de 91,25 de puncte dintr-un maxim de 100.De asemenea, acest manuscris a primit aviz științific favorabil din partea unui reprezentant al mediului universitar specializat în Geografie. În ceea ce privește autorii, doi dintre aceștia au însoțit echipa României la Olimpiada Internațională de Geografie din Canada, unde au participat peste 160 de elevi din peste 43 de țări, iar lotul olimpic român s-a clasat pe locul I la națiuni. Spre deosebire de anii anteriori, când Ministerul Educației Naționale nu avea drept de erată asupra manualelor pe care le achiziționa, acum orice poate fi corectat. Tocmai de aceea, în prima parte a săptămânii viitoare va apărea varianta digitală corectată, incluzând și atenționări cu privire la formatul letric”, se arată într-un comunicat publicat pe siteul Editurii Didactice și Pedagogice. Pentru acest an, s-au tipărit deja 1.600.000 de manuale pentru clasa a VI-a, din care 148.000 sunt manuale de Geografie.