Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Incendiu de proporții în București; mai mulți oameni sunt la spital

incendiu_1.jpg

La faţa locului au fost trimise 13 autospeciale de stingere, patru autoscări şi trei echipaje SMURD
La faţa locului au fost trimise 13 autospeciale de stingere, patru autoscări şi trei echipaje SMURD
Sursa imaginii: 
ISU București - Ilfov

Primarul Sectorului 5 din București a convocat Comitetul pentru Situații de Urgență, pentru a căuta soluții pentru locatarii blocului în care vineri spre sâmbătă a avut loc un incendiu.

Un incendiu a izbucnit, sâmbătă dimineaţă, la o locuinţă care s-a extins la un bloc învecinat de pe strada Iordache Năstase, din sectorul 5 al Capitalei, anunţă reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Bucureşti-Ilfov.

Flăcările au cuprins podul casei şi mansarda blocului în mare proporţie şi s-au propagat către etajele inferioare. Arderea s-a manifestat generalizat la mansardă, cu propagare la etajul 3, atât pe faţadă cât şi pe orizontală. Blocul are dimensiune aproximativă de 20x50 metri.

Reprezentanții Inspectoratului pentru Situații de Urgență București-Ilfov au anunțat că, în total, sunt cinci persoane cărora le-a fost acordat primul ajutor de către echipajele SMURD, respectiv doi pompieri și trei civili.

Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat, a spus că totul s-ar fi putut transforma într-o tragedie din cauză că mansarda era din lemn, blocul avea o singură scară pe mijloc, iar pompierii nu au avut spațiu de manevră.

La faţa locului au fost trimise 13 autospeciale de stingere, patru autoscări şi trei echipaje SMURD.

Pompierii bucureşteni au cerut sprijinul Apa Nova pentru suplimentarea presiunii pe hidranţi.