Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Marinar român, răpit în largul apelor nigeriene

Un român se numără printre marinarii răpiți de un grup de atacatori, în largul apelor nigeriene. Din primele informații, ar fi vorba despre un act de piraterie. Autoritățile române au confirmat că printre cei răpiți este și un marinar de naționalitate română.

O navă sub pavilion elveţian a fost atacată în largul apelor nigeriene, anunţa sâmbătă Ministerul de Externe de la Berna. Presa informaa ulterior că 12 din cei 19 membri ai echipajului au fost răpiţi.
Ieri, autoritatea maritimă din Nigeria a precizat naţionalităţile marinarilor răpiţi: şapte sunt sunt din Filipine şi câte unul din Slovenia, Ucraina, România, Croaţia și Bosnia-Herţegovina, relatează Reuters.
La rândul său, Ministerul de externe al Elveţiei a transmis că a fost "informat de atacul asupra navei Glarus, sub pavilion elveţian, în drum de-a lungul coastelor nigeriene", arată un comunicat remis AFP.
Autorităţile elveţiene sunt în contact cu armatorul, a adăugat aceeaşi sursă, fără a furniza mai multe detalii. Conform presei elveţiene, nava transporta grâu de la Lagos la Port Harcourt, în sudul Nigeriei.
Anul trecut, în apele nigeriene au fost luaţi ostatici 65 de membri ai echipajelor unor nave, în zece acte de piraterie.