Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Stelian Tănase: Principalul încasator după referendum este PSD

Rezultatul referendumului este un eșec spectaculos al celor care au mizat și au încercat să capitalizeze pe seama consultării populare. Principalul încasator este PSD-ul, crede politologul Stelian Tănase, care nu ezită însă să-i critice și pe liberali, pentru cum au înțeles să se poziționeze față de această temă.

Stelian Tănase: Unii au încercat să capitalizeze rezultatul. Cred că PSD va fi principalul încasator în această situație pentru că el s-a lipit  de imaginea unui referendum valid și de imaginea familiei tradiționale. (...)

Ludovic Orban a făcut o declarație foarte proastă cerând lumii să vină masiv la vot. Ei au crezut că va fi o prezență masivă la vot și nu au vrut să se pună, ca în 2016, de-a curmezișul. Împotriva curentului. Au făcut un calcul prost într-o temă unde era obligatoriu, dacă PSD susținea, ei să fie contra. A fost o declarație greșită a lui Ludovic Orban. Nu știu cine îl sfătuiește, dar îl sfătuiește prost. 

USR e un partid nou. Are mâinile mai libere. Poate să aibă o acțiune politică proaspătă. Are o mobilitate mult mai mare. S-au plasat corect. Au avut o intuiție mai exactă a situației sociale din România. Au luat puncte, asta e foarte clar. 

Ascultă AICI interviul integral: