Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


INFP: Cutremur de 5,8 în Vrancea. Seismul s-a resimțit și în Republica Moldova

Un cutremur cu magnitudinea de 5,8 pe scara Richter a avut loc în această dimineață, în zona Vrancea. Seismul s-a resimțit în București și în Chișinău. 

UPDATE 4:

O replică de 3,2 pe scara Richter s-a înregistrat în această dimineață, la ora 05:48:57, în județul Buzau, la o adâncime de 148km.

UPDATE 3:

Raed Arafat, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, la Digi24: La Întorsura Buzăului, a fost raportată o întrerupere scurtă de curent. Până acum, nu am avut probleme de comunicare/comunicații. În acest moment, nu putem folosi sistemul RO-ALERT pentru a da alerte înainte de producerea unui cutremur. Populația nu este pregătită și nu știe cum să reacționeze în astfel de situații, s-ar panica.

UPDATE 2:

IGSU: În cazul seismelor, Sistemul RO-ALERT nu va difuza notificări, anterior declanșării acestora. Ulterior producerii cutremurului, în cazul în care acesta generează consecințe grave, vor putea fi difuzate mesaje de avertizare a populației, cu măsuri de protecție adecvate (de exemplu: puncte de distribuție a ajutoarelor de urgență). https://ro-alert.ro/intrebari-frecvente/

UPDATE 1: ORA 3:53

IGSU:Nu au fost apeluri la numărul unic de urgență 112 până în acest moment.

 

Potrivit INFP, la ora 03:38:11(ora României) s-a produs în zona seismică Vrancea, județul Buzau un cutremur cu magnitudinea 5.8 pe scara Richter, la adancimea de 150km. Intensitatea cutremurului in zona epicentrala a fost de VI grad(e) Mercalli. Cutremurul s-a produs in apropierea urmatoarelor orase: Nehoiu(17km), Covasna(33km), Întorsura Buzăului(37km), Târgu Secuiesc(48km), Vălenii de Munte(53km).

Vom reveni cu amănunte.