Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Studenții cer creșterea subvenției pentru masă și cazare în tabere

Probleme pentru studenții care merg în tabere subvenționate de stat. Este vorba despre cazurile sociale dar și de cei cu rezultate academice. Potrivit unui raport al ANOSR-Alianța Națională a Organizațiilor Studențești din România, studenții sunt nevoiți să plătească în plus pentru masă, deoarece suma de 40 de lei pe zi nu acoperă prețurile agenților economici privați.

În plus, studenții se mai plâng de faptul că hotelierii nu-și respectă promisiunile făcute și, mai mult, nu îi tratează ca pe ceilalți turiști, spune RFI, Petrișor –Laurențiu Țucă, președintele ANOSR.

ASCULTĂ AICI INTERVIUL INTEGRAL:Raportul privind modul de implementare a Programului Național „Tabere Studențești” 2018 a fost redactat pe baza chestionarelor de feedback completate de studenții care au beneficiat de un loc în tabără într-una dintre cele 15 locații de la mare și munte, precum și pe baza a 22 de rapoarte întocmite de membrii ANOSR în comandamentele de tabără. Documentul poate fi consultat aici: https://www.anosr.ro/
Concluziile acestui raport, precum și propunerile ANOSR pentru remedierea problemelor semnalate au fost transmise către Ministerul Educației Naționale și către Ministerul Tineretului și Sportului.