Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Asociația Părinților: Decizia e luată deja, BAC-ul și Evaluarea Națională vor fi modificate

sala_de_clasa.jpg

Image source: 
Wikipedia Commons

Președintele Asociației de Părinți din învățământul preuniversitar, Iulian Cristache, a declarat pentru RFI că, în cadrul unor discuții neoficiale cu Ministerul Educației, a aflat că Bacalaureatul și Evaluarea Națională vor fi cu certitudine modificate, în sensul introducerii subiectelor tip grilă la toate probele. Singura necunoscută rămâne când va fi operată această modificare.

ACTUALIZARE Surse: Introducerea testeleor grilă în proporție de 40% la Bacalaureat și Evaluarea Națională se amână cu un an.

.....................................................................

Întâlnire importantă, vineri la prânz, la Ministerul Educației. Se decide dacă vor fi modificate examenele de Bacalaureat și Evaluarea Națională.

Oficiali din minister au confirmat zilele trecute că, începând chiar din acest an școlar, toate probele de le cele două examene vor conține în proporție de 40% subiecte tip grilă. După mediatizarea informației și apariția criticilor din partea elevilor și a mai multor experți, ministerul a transmis că o decizie finală ar urma să fie luată în urma întrunirii de vineri la care ministrul interimar al Educației, Rovana Plumb, i-a convocat pe reprezentanții părinților, ai elevilor și ai profesorilor.

Ce decizie urmează să fie luată? Președintele Asociației de Părinți din învățământul preuniversitar, Iulian Cristache, afirmă, într-un interviu acordat RFI, că hotărârea întroducerii subiectelor tip grilă este deja luată de minister. Singura necunoscută este data la care va intra în vigoare: ”Noi sprijinim această inițiativă. Singurul amendament este că trebuia să fie anunțată această schimbare cu un an înainte sau măcar la finalul anului școlar trecut. (...) Grilele aduc obiectivitate în procesul de corectare. (...) Acest tip de subiecte o să îi ajute și pe acei copii care nu sunt în stare să ia 6 la bacalaureat, să poată primi o diplomă și să intre în câmpul muncii. (...) Va fi introdusă această măsură, este strict atributul Ministerului Educației. Rămâne de văzut de când. Noi am vrea amânarea introducerii ei cu doi ani, în timp ce ministerul ar dori introducerea măsurii peste un an”.

Ascultă:

 
Președintele Asociației de Părinți din învățământul preuniversitar, Iulian Cristache, despre modificarea examenelor