Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


(VIDEO) Sicilia, măturată de furtuni. Cel puțin 12 oameni au murit

sicilia.png

Sursa imaginii: 
Youtube

Bilanțul deceselor provocate în Italia de intemperiile din ultimele zile a ajuns la 29. Aproape o treime din victime au fost înregistrate în Sicilia. Totodată, pagubele materiale au fost estimate la peste un miliard de euro.

Numai în Sicilia, ce puţin 12 persoane au murit din cauza vremii severe, numărul victimelor în întreaga ţară ajungând la 29 de persoane, au anunţat, ieri, oficiali italieni citaţi de Reuters şi AFP.

Cei 12 oameni au fost uciși de alunecările de teren şi de inundaţiile din regiunea Palermo, titrează mass-media italiene. Dintre victime, 9 erau membrii unei singure familii. Alte trei persoane din cadrul familiei au reuşit să scape cu viaţă, potrivit media italiene citate de agenţia franceză.

 

 

"Încă mai sunt persoane dispărute", a anunţat un purtător de cuvânt al Prefecturii din Palermo. 

”Alte două decese au fost înregistrate în regiune, în apropiere de oraşul Agrigento, unde o maşină în care călătoreau cei doi a fost prinsă în alunecările de teren”, a declarat un alt oficial. 

Într-un mesaj publicat pe Twitter, prim-ministrul italian Giuseppe Conte a spus că merge în vizită în Sicilia, subliniind că s-a aflat constant în legătură cu oficialii cu privire la situaţia dramatică din nordul ţării. 

Ploile torenţiale şi vânturile puternice lovesc Italia de mai multe zile, distrugând drumuri şi sate. Unele dintre cele mai grave pagube s-au înregistrat în regiunile de nord, Trentino şi Veneto.

Intemperiile care au afectat Italia au distrus de asemenea zeci de hectare de pădure, în special în nordul ţării, au anunţat autorităţile italiene. Regiunea Veneto din nord-estul Italiei a fost deosebit de afectată, unde sute de copaci au fost dezrădăcinaţi pe versanţii munţilor Dolomiţi, în urma vânturilor extrem de puternice de joi.
Sâmbătă, guvernatorul regiunii Veneto, Luca Zaia, a spus că pagubele din regiune se ridică la cel puţin un miliard de euro.

De amintit și că Veneţia s-a confruntat și ea cu una dintre cele mai ample creşteri ale nivelului apei din istoria sa recentă, iar rafalele de vânt au atins viteze de 180 de kilometri pe oră.

Protecţia Civilă italiană a declarat că acest val de vreme nefavorabilă reprezintă "una dintre cele mai complexe situaţii meteorologice din ultimii 60 de ani".