Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Egipt: 19 jihadiști, uciși de Poliție

egipt.png

Sursa imaginii: 
Youtube

Nouăsprezece jihadişti care au legătură cu atacul de la Minya asupra unui autobuz care transporta creştini copţi, soldat, vineri, cu şapte morţi, au fost ucişi în timpul unui schimb de focuri cu poliţia, a anunţat, duminică, Ministerul egiptean de Interne, potrivit AFP.

Cei 19 au fost găsiţi “în cadrul urmăririi elementelor teroriste implicate în punerea în practică a unor operaţiuni ostile în ţară, între care şi ultimul atac care a vizat cetăţeni care se întorceau de la o mănăstire”, a precizat ministerul.

Cel puţin şapte persoane au fost ucise şi şapte au fost rănite, vineri, într-un atentat revendicat de gruparea Stat Islamic, care a vizat un autobuz care transporta creştini copţi, în apropierea unei mănăstiri aflate în deşert, în provincia Minya.

În ultimele zile au avut loc raiduri în regiune pentru a se găsi teroriştii care au fugit de la locul atacului. “Elementele teroriste au deschis focul asupra forţelor de ordine, care au ripostat”, a explicat ministerul egiptean.

Copţii reprezintă cea mai importantă comunitate creştină din Egipt, estimată la 10% din populaţia ţării. Ei se plâng de discriminări şi sunt victime ale unor atacuri regulate din partea unor extremişti.