Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Șofer român inculpat pentru traficarea de vietnamezi în Regatul Unit

newhaven-port.jpg

Portul Newhaven
Poliția a descoerit 15 copii într-un camion frigorific
Image source: 
Getty Images

Un șofer român a fost trimis în judecată sub bănuiala de trafic de persoane în Regatul Unit. La bordul camionului frigorific condus de român poliția a descoperit 15 cetățeni vietnamezi.

Andruț Mihai Duma, în vârstă de 29 de ani, a fost trimis în judecată în stare de arest sub acuzația de favorizare a intrării ilegale în Regatul Unit și urmază să compară în fața Curții Coroanei de la Lewes pe data de 26 noiembrie.

La bordul camionului frigorific au fost descoperite 15 persoane - șase adulți și nouă copii, cel mai tânăr în vârstă de 12 ani, la un control efectuat în portul Newhaven din sudul Angliei, camionul îmbarcându-se din portul francez Dieppe. 

Copiii sufereau de hipotermie, dar nu au avut nevoie de îngrijire medicală și au fost luați în îngrijire de serviciile locale.

Un bărbat în vârstă de 18 ani și o femeie de 27 au fost expulzați din Regatul Unit în timp ce ceilalți patru adulți se află într-un centru de detenție pentru imigranți ilegali.

În ultima vreme s-a înregistrat o creștere a numărului de persoane traficate în Marea Britanie de către bande organizate de traficanți.