Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Angajaţii Metrorex au anunţat data grevei generale

angajati_metrorex_greva_generala.jpg

Grevă la metroul bucureştean (Foto: RFI/Cosmin Ruscior)
Grevă la metroul bucureştean (Foto: RFI/Cosmin Ruscior)

Sindicaliştii de la metrou anunţă că vor intra în grevă generală pe perioadă nedeterminată, de miercuri, 21 noiembrie, între orele 4.00 şi 16.00.

Sindicaliştii de la metrou cer salarii mai mari, dar acuză şi lipsa de fonduri pentru piese de schimb şi mentenanţă, lipsa forţei de muncă şi prostul management al Metrorex.

Angajaţii au decis continuarea conflictului colectiv de muncă, prin greva generală.

“În urma intervenţiei administraţiei, precum şi a interpretării Legii 62/2011, nu a fost însuşită ideea că activitatea metroului este o activitate continuă, aşadar suntem nevoiţi să amânăm greva propriu-zisă cu minim două zile. Astfel, Consiliul General USLM a fost întrunit şi a hotărât continuarea conflictului colectiv de muncă, prin greva generală, începând cu ziua de miercuri, 21 noiembrie, între orele 04.00-16.00, pe perioadă nedeterminată. Considerăm, de asemenea, că aceste două zile ajută la dezamorsarea conflictului colectiv de muncă, pentru a evita neplăcerile publicului călător”, se arată într-un comunicat al Unităţii Sindicatul Liber Metrou.

De partea sa, ministrul Transporturilor, Lucian Şova, a declarat recent că protestele angajaţilor de la metrou nu sunt "pentru bunăstarea muncitorilor de la Metrorex, ci pentru conservarea privilegiilor pe care de mai bine de 15 ani le au comercianţii din staţiile de metrou".

Joi dimineaţă, sindicaliştii au făcut o grevă de avertisment de două ore.