Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


(VIDEO)Paris: Proteste violente faţă de scumpirea carburanţilor

paris.jpg

Image source: 
Youtube

Noi proteste violente la Paris faţă de scumpirea carburanţilor. Poliţiştii au folosit gaze lacrimogene împotriva manifestanților care au purtat din nou deja tradiționalele "veste galbene" obișnuite la astfel de proteste.

Ciocniri violente au fost semnalate pe Bulevardul Champs Elysees, după ce manifestanţii au rupt un cordon de securitate, transmite BBC.

Oamenii protestează faţă de politica economică a Guvernului condus de Edouard Philippe. Mișcarea a luat amploare grație membrilor societăţii civile, care au îndemnat pe reţele de socializare la acţiuni contra creşterii preţului carburanţilor.

Le Monde scrie că persoane îmbrăcate cu veste de culoare galbenă, dar despre care nu se ştie dacă într-adevăr fac parte din mişcare, au fost filmate în timp ce distrug mobilierul stradal şi barierele de construcţie pentru a construi un baraj în mijlocul bulevardului.

Aproximativ 3.000 de poliţişti au fost mobilizaţi în mai multe locuri din oraş, numărul vestelor galbene putând ajunge până la 30.000, potrivit autorităţilor.

Ministrul de Interne, Christophe Castaner, a anunţat că peste 23.000 de "veste galbene" s-au mobilizat în mai multe oraşe din Franţa, dintre care 8.000 la Paris.