Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Atentat terorist în curs la Strasbourg

2018-12-11t200426z_2102440464_rc1eb5ef11d0_rtrmadp_3_france-shots_0.jpg

atentat strasbourg
Târgul de Craciun atacat acum reuneste anual 2 milioane de vizitatori
Image source: 
Reuters/Vincent Kessler

O persoană a deschis focul la Târgul de Crăciun de la Strasbourg în jurul orei 20.00, ora locală. Persoana nu a fost încă arestată iar bilanțul atacului este până acum de patru morți si mai mulți răniți. Ultimele informații vorbesc despre doi suspecți. 

01h24 

Atentatul s-a petrecut într-un loc foarte aglomerat al orașului si în momentul în care o sesiune plenară a Parlamentului European se afla în curs. 

Deputații europeni si personalul Parlamentuluin în jur de 2000 de oameni, sunt blocați în interiorul clădirii, iar securitatea Parlamentului i-a invitat să rămână calmi. Unii comisari europeni se găsesc si ei în acest moment la Strasbourg.

La această oră , poliția este mai departe în căutarea făptașului care a fost identificat drept un infractor de drept comun. O descindere făcută la domiciliul său din Strasbourg nu a dat roade. La un moment dat în cursul serii, omul a luat un taxi si era rănit.

Parchetul parizian a deschis o anchetă pentru fapte de terorism. Ministrul de interne Christophe Castaner a ajuns la Strasbourg în jurul miezului nopții. 

In centrul orașului, persoanele care se aflau in restaurante au fost si ele obligate sa rămână în interior iar hotelele si restaurantele si-au baricadat ușile. Un comunicat al prefecturii îi invită pe locuitorii orașului sa rămână acasă. Târgul de Craciun va fi închis miercuri în semn de respect pentru victime.

Nivelul de alertă teroristă nu a fost scăzut aici din 2015, de la atentatele de la Paris, din cauza mai multor centre sensibile, cum sunt vestita Catedrală a orașului și Parlamentul European. 

Diferite informații neverificate circulă , una din ele vorbea despre atacuri simultane în Strasbourg , altele spun că poliția caută doi suspecți.

La Strasbourg se află si un important corp de presă venit pentru sesiunea plenară a Parlamentului European.