Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Bilanțul provizoriu al atentatului de la Strasbourg : 3 morți și 13 răniți

2018-12-12t075824z_1751688162_rc141c0cae60_rtrmadp_3_france-security_0.jpg

strasbourg Targ de Craciun atentat
Motivatia teroristului nu este înca cunoscuta, spune ministerul de interne francez
Image source: 
REUTERS/Vincent Kessler

Prefectura din Strasbourg anunță - după mai multe rectificări - că atentatul din 11 decembrie 2018 de la Târgul de Crăciun din Strasbourg s-a soldat cu 3 morți și 13 răniți, din care 9 în stare gravă. Făptașul se află mai departe în libertate. Procurorul Republicii a confirmat că este vorba despre un act terorist.

 

Peste 350 de polițiști și jandarmi se află acum în căutarea  bărbatului de 29 ani, fișat pentru terorism, care a deschis aseară la ora 20.00 focul în apropierea Târgului de Crăciun de la Strasbourg. Forțele speciale de la RAID, BRI si Sentinelle sunt de asemenea mobilizate în Strasbourg.

Patru persoane din anturajul teroristului au fost retinute de poliție.

Omul , originar din Strasbourg, este cunoscut de politie mai ales pentru infractiuni de drept comun pentru care a fost condamnat de mai multe ori. 

Bilanțul provizoriu este de doi morți, o persoană în stare de moarte cerebrală și 14 răniți, dintre care 9 în stare gravă. 

Toate manifestarile culturale si sportive prevazute astazi la Strasbourg au fost anulate. Roland Ries, primarul orașului, a anunțat că, teoretic,  Târgul de Crăciun si școlile vor funcționa normal începând de maîne.

Parlamentul European, aflat în sesiune plenara de luni seara și până maîne, și-a reluat activitatea. Deputații europeni au observat un minut de tăcere în memoria victimelor.

Peste 2000 de oameni, deputați europeni si funcționari, au fost blocați aseară în sediul Parlamentului pentru motive de Securitate. Li s-a permis ieșirea după ora 2 dimineața.

La fel, centrul orașului a fost complet blocat pâna cam la aceeași oră, sute de oameni au fost obligați să rămână în restaurantele și hotelele din centru unde se găseau în momentul atentatului.