Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Autorul atentatului de la Strasbourg omorât de poliție

2018-12-13t201416z_1079115292_rc15c42c8130_rtrmadp_3_france-security-manhunt_0.jpg

Strasbourg: Chérif Chekkat neutralizat în Neudorf
Strasbourg: Chérif Chekkat neutralizat în Neudorf
Image source: 
REUTERS/Vincent Kessler

Chérif Chekatt a fost omorât joi seara de forțele de politie la Strasbourg. El era căutat de 48 de ore si un apel către martori fusese lansat.

Ancheta a dus pe urmele sale într-o ascunzătoare din Strasbourg în Neudorf, cartierul său de reședință, de unde probabil voia sa se deplaseze după căderea nopții. Înainte de ora 20.00 el a fost surprins de o patrulă de politie, a ripostat  si în cele din urma a fost « neutralizat ».

In derularea anchetei, un rol important l-a avut mărturia șoferului de taxi care l-a transportat marți seara din centrul orașului (locul atentatului) spre Neudorf si care a precizat ca atacatorul era rănit. 

Anchetatorii au tras astfel concluzia că Chérif Chekatt nu putea fi departe de locul în care l-a dus taxiul

Atentatul de marți 11 decembrie s-a soldat cu 3 morți si 13 răniți , dintre care unii se află acum în stare critică. 

Chérif Chekatt, 29 de ani, era cunoscut de drept un infractor de drept comun, a fost de mai multe ori în închisoare unde se crede ca s-a radicalizat.

El a deschis focul marți seara în apropierea Târgului de Crăciun de la Strasbourg unde se aflau foarte multe persoane. 

In paralel, în oraș avea loc si o ședință plenară a Parlamentului European. Peste 2000 de oameni (deputați europeni si funcționari) au rămas blocați de forțele de ordine în interiorul parlamentului pâna după ora 2 dimineața. In paralel, sute de persoane au fost blocate în restaurantele din centrul orașului si într-o sală de sport unde avea loc un meci de baschet.