Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Circulaţie feroviară întreruptă, călători blocați în stații sau pe câmp

cfr.jpg

Foto: Facebook CFR

Circulaţia feroviară este întreruptă, duminică, pe mai multe linii din cauza vremii. Peste 350 de călători se află  în trenurile oprite în stații sau pe camp. Cele mai afectate sunt regionalele Craiova și Timișoara.

Mai multe crengi de copac au căzut peste firul de înaltă tensiune şi l-au rupt, astfel că trenul Interregio care se deplasa pe relaţia Timişoara - Bucureşti cu aproximativ 200 de călători  este blocat pe linie.

“Sunt deja 12 ore de când sunt în tren, povestește o călătoare aflată în trenul oprit în gara din Orșova.

“Din cauza unui copac cazut pe locomotiva, momentan stăm în gara in Orșova. Șansele sa plecam curând sunt minime. Se estimează totusi că până diseară sa ajungem la destinație. Fără căldură, fără apa, fără mâncare, de-acum înainte daca pleaca trenul mai avem încă cel puțin 7 ore.”

 

 

 

CFR SA anunţă că duminică, la ora 11:00, 11 trenuri de călători staţionau în staţiile de pe traseu şi un tren pe linia curentă (IR 1822), până la remedierea deranjamentelor şi repunerea sub tensiune a liniei de contact.

La această oră, echipele de intervenţie acţionează în teren pe patru secţii de cale ferată de pe raza regionalelor Craiova şi Timişoara pentru remedierea deranjamentelor înregistrate la sistemul de alimentare cu energie electrică: Valea Sadului - Lainici, Lunca Budieni - Bărbăteşti, Valea Cernei - Turnu Severin şi Vărădia -Săvârşin, unde nu există tensiune în firul de contact, din cauza copacilor căzuţi pe calea ferată”, au anunţat, duminică dimineaţă, reprezentanţii CFR.

Sunt afectate trenurile IR 1822/1821 Arad – Bucureşti Nord (retur), IR 1654 Vatra Dornei – Bucureşti Nord şi IR 1696/1695 Timişoara Nord – Bucureşti Nord (retur).

Cinci zone sunt în prezent afectate de căderile de copaci pe liniile de cale ferată, iar majoritatea trenurilor de pe aceste secţii au fost adăpostite în gări şi călătorii au primit "o minimă asistenţă", precum apă şi ceai, a declarat duminică, la Digi 24, ministrul demisionar al Transporturilor, Lucian Şova, subliniind că reglementările actuale nu prevăd despăgubiri pentru călătorii afectaţi.