Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Şcolile din Timiş, închise luni şi marţi. E-Distribuţie Banat: Stare de criză în vestul ţării

zapada2.jpg

Foto:FB E-Distributie.

Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Timiş a luat decizia de a suspenda cursurile şcolare în toate unităţile de învăţământ din judeţul Timiş, timp de două zile. Orele vor fi recuperate pe parcurs.

În cadrul Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Timiş, care a avut loc la ora 13.00, prefectul Eva Andreaş a prezentat situaţia gravă cu care se confruntă mai multe şcoli din Timiş, potrivit centralizării întocmite de şeful IŞJ Timiş, Aura Danielescu.

„Se suspendă cursurile peste tot. Luni şi marţi. Colegii directori se vor mobiliza şi vor anunţa copiii şi familiile din care provin”, a declarat Aura Danielescu.

Foarte multe unităţi de învăţământ nu au curent electric, iar drumurile sunt necurăţate de zăpadă şi pun în pericol transportul elevilor sau, în unele cazuri, acesta este imposibil.

Judeţul Timiş s-a aflat, până duminică la ora 12.00, sub cod portocaliu de ninsoti abundente. 

E-Distribuţie Banat a declarat stare de criză în vestul ţării, după ce aproape 200 de localităţi au rămas fără curent electric din cauza condiţiilor meteo nefavorabile. În total, 75 de echipe se află pe teren, pentru a remedia situaţia, însă pătrunderea în zonele cu avarii este dificilă.

Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă a dispus trimiterea a opt generatoare de capacitate mare în judeţele Timiş şi Caraş-Severin, afectate grav de lipsa energiei electrice. În Timiş, un spital nu are curent şi momentan funcţionează pe generatorul propriu. Peste o sută de localităţi din cele două judeţe sunt nealimentate cu energie electrică.

Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă a trimis, în sprijinul populaţiei şi autorităţilor din judeţele Timiş şi Caraş-Severin, unde se înregistrează probleme grave cu alimentarea cu energie electrică, opt containere pentru iluminat (generatoare de curent electric).

În judeţul Timiş vor sosi generatoare de la inspectoratele din Arad, Hunedoara, Bihor şi Alba, iar în judeţul Caraş-Severin de la Gorj, Dolj, Vâlcea şi Mehedinţi.

Generatoarele au capacitatea de 450 kVA şi vor fi folosite acolo unde va fi nevoie, inclusiv la spitale.

În judeţul Timiş, spitalul din oraşul Făget funcţionează pe un generator propriu, localitatea fiind afectată de lipsa energiei electrice.

În Timiş, 65 de localităţi nu sunt alimentate cu electricitate, iar în Caraş-Severin sunt 53 de localităţi în aceeaşi situaţie.