Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Topul angajatorilor din România: O instituție de stat, în top 10

angajati.jpg

Sursa imaginii: 
Pxhere

Platforma BestJobs a anunţat, marți, topul celor mai buni angajatori în 2018. Pe primele 3 locuri se situează companiile Vodafone România, OMV Petrom şi Banca Transilvania. Totodată, surprinde prezența în top a unei instituții publice.

Topul este un clasament anual realizat în baza evaluărilor a peste 100.000 de angajaţi ai companiilor listate pe portalul de recrutare. Practic, această ierarhie clasează angajatorii în funcţie de evaluările propriilor angajaţi.

”Astfel, angajaţii români au acordat note de la 1 (nivel minim de satisfacţie) la 5 (nivel maxim de satisfacţie) companiilor pentru care lucrează, iar criteriile de votare au luat în calcul gradul de satisfacţie la locul de muncă, posibilitatea ca angajatul să recomande unui apropiat să se angajeze în cadrul companiei, precum şi dorinţa angajatului de a-şi schimba jobul în viitorul apropiat (un termen de la 6 luni la 1 an)”, se arată în comunicat.

Astfel, centralizarea datelor a relevat faptul că Vodafone România a urcat 9 poziţii în clasamentul din acest an, ajungând astfel pe primul loc în topul celor mai apreciaţi angajatori din România.

Pe de altă parte, ”faţă de 2017, IT-ul pierde teren în faţa companiilor financiare, care ajung din nou în topul preferinţelor angajaţilor”, se arată în comunicatul oficial emis de platforma online BestJobs.

Banca Transilvania cunoaşte o ascensiune remarcabilă ajungând pe locul trei în topul angajatorilor, poziţie ocupată anul de trecut de Orange România, care a picat până pe locul 20”, indică aceeași sursă.

Pe locul doi în topul celor mai buni angajatori în 2018 se regăsește compania OMV Petrom. Pe locurile următoare urmează în ordine Banca Transilvania, Auchan, Emag și Arvato Services. A doua banca din top din punctul de vedere al angajatilor este ING Bank, prezentă în ierarhie pe locul al șaptelea.

Pe poziția a opta se situează probabil cea mai mare surpriză din această ierarhie. Este vorba despre o instituție de stat, mai exact Ministerul Apărării Naționale (MAPN).

MAPN e urmat pe locul al nouălea de gigantul Altex, urmat de o altă instituție publică: Institutul Naţional de Cercetări Aerospaţiale (INCAS), ocupă locul 10 în clasament, poziţie pe care se afla anul trecut Heineken România.

Ultimele 10 poziții ale topului întocmit de BestJobs în funcție de părerile angajaților sunt ocupate de  Kromberg & Schubert Romania, Carrefour Romania, BRD, Nestle, Schaeffler Romania, 16. Michelin Romania, British American Tobacco, IBM și Robert Bosch Romania. Pe ultima poziție în top 20 se află compania Orange România.