Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Italia refuză să primească un vas plin cu 300 de imigranţi

italia_vas_imigranti.jpg

O imigrantă este salvată din apă de voluntarii ONG-ului spaniol Proactiva Open Arms-foto arhivă iulie 2018 (Foto: AFP/Pau Barrena)
O imigrantă este salvată din apă de voluntarii ONG-ului spaniol Proactiva Open Arms-foto arhivă iulie 2018 (Foto: AFP/Pau Barrena)

Italia refuză să primească o navă cu peste 300 de imigranţi la bord. Ministrul de Interne, Matteo Salvini, a scris pe Twitter că răspunsul său este clar: porturile italiene sunt închise pentru acest vas.

Imigranţii au fost salvaţi în largul coastelor Libiei de un ONG spaniol.

Persoanele respective, între care se regăsesc şi femei însărcinate, se aflau iniţial în trei ambarcaţiuni.

Ministrul de Interne, Matteo Salvini, a precizat sâmbătă că porturile din Italia sunt închise pentru cei peste 300 de migranţi salvaţi din Marea Mediterană de Proactiva Open Arms: “Răspunsul meu este clar: porturile italiene sunt închise. Pentru traficanţii de fiinţe umane şi pentru cei care îi ajută, s-a terminat cu binele”.

Matteo Salvini menţionează că ONG-ul a cerut accesul pe teritoriul Italiei pentru bărbaţii, femeile şi copiii salvaţi vineri, după un răspuns negativ al Maltei.

Potrivit ONG-ului amintit, dintre migranţii salvaţi, o femeie şi bebeluşul ei, născut pe o plajă din Libia, au fost duşi în Malta cu un elicopter al Gărzii de Coastă.