Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Germania: 600 de zboruri, anulate din cauze grevei

avion.jpg

Image source: 
Pixabay

Aviz celor care călătoresc zilele acestea în Germania cu avionul. Câteva sute de zboruri au fost anulate în urma declanșării unei greve. O parte a personalului din aeroporturi a oprit lucrul din cauza unor nemulțumiri legate de salarii.

Aeroporturile din Germania au anulat peste 600 de zboruri din cauza grevei personalului de securitate, protest declanşat de o dispută privind salariile, scrie BBC. Mai exact, sindicatul Verdi doreşte o creştere a salariilor până la 20 de euro pe oră pentru personalul de securitate, faţă de 17 euro în prezent.

Greva este concentrată pe aeroporturile din vestul Germaniei: Dusseldorf (al treilea aeroport ca mărime din ţară), Koln-Bonn şi Stuttgart.

Presa locală a precizat 350 dintre cele 570 de zboruri programate au fost anulate în Dusseldorf; în Koln 130 din 200 se află în aceeaşi situaţie, iar la Stuttgart au fost anulate 142 din 270 de zboruri.

Numai în Dusseldorf în jur de 60.000 de pasageri au fost afectaţi după ce două treimi din zboruri au fost anulate, a informat un post tv local. Conform aceleiași surse, cei mai mulţi călători ar fi avut destul timp pentru a găsi alternative, greva fiind anunţată din timp.

La începutul săptămânii, în jur de 50 de zboruri au fost anulate după ce personalul de securitate a intrat în grevă la aeroporturile Tegel şi Schonefeld din Berlin.