Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


“Copilăria, cel mai frumos cadou”, campanie de promovare a vaccinării

cc_radu_sandovici_2.jpg

Sursa imaginii: 
UNICEF Romania/Radu Sandovici

Ministerul Sănătății împreună cu UNICEF în România au lansat astăzi o campanie de promovare a vaccinării,  ce va fi prezentă pe posturile de televiziune, în presa scrisă și în online, cu o componentă outdoor. “Copilăria, cel mai frumos cadou” are ca scop informarea părinților și a publicului larg despre importanța și beneficiile vaccinării, care salvează milioane de vieți anual în întreaga lume.

"Copilăria, cel mai frumos cadou" este o continuare a campaniilor door-to-door de informare și recuperare vaccinală realizate în 2019 de Ministerul Sănătății, în parteneriat cu Organizația Mondială a Sănătății și UNICEF în mai multe comunități vulnerabile din județele Mehedinți și Bacău. Rata de acoperire vaccinală ROR a crescut în aceste comunități la peste 90%.

"Vaccinurile sunt sigure și eficiente. Părinții și tutorii trebuie să fie informați despre beneficiile vaccinurilor și despre locurile unde își pot vaccina gratuit copiii, pentru a putea să le ofere acestora cel mai frumos cadou, Copilaria. În România, campaniile naționale de comunicare trebuie consolidate, iar rata de acoperire vaccinală trebuie îmbunătățită. Absența vaccinării duce la reapariția unor boli ce pot fi ușor prevenite prin această măsură", a declarat Pieter Bult, reprezentantul UNICEF în România. La rândul său, ministrul Sănătății, Sorina Pintea, a punctat faptul că este imperios necesară continuarea campaniilor de informare și de recuperare a vaccinării, în condițiile în care viețile a 59 de persoane, majoritatea copii au fost curmate de rujeolă. "Scopul acestor campanii este de a informa părinții despre beneficiile vaccinării pentru a alege să își protejeze copiii în cunoștință de cauză, iar obiectivul principal este recuperarea vaccinării copiilor conform Programului Național de Vaccinare. Mizăm pe sprijinul presei pentru ca această campanie să beneficieze de cât mai multă vizibilitate", a spus Sorina Pintea. Campania "Copilăria, cel mai frumos cadou" este susținută și de Organizația Mondială a Sănătății.