Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Nicușor Dan amenință RADET cu ”Harta frigului”: Sunt mult mai multe avarii decât se raportează. Primăria e incompetentă

default.png

RFI România: Actualitate, informaţii, ştiri în direct
RFI România: Actualitate, informaţii, ştiri în direct
Sursa imaginii: 
RFI

”Incompetența administrativă de la nivelul Primăriei Capitalei e cauza principală a avariilor repetate de la infrastructura RADET”. Acuzația e lansată la RFI de deputatul independent Nicușor Dan, vicepreședinte al asociației Salvați Bucureștiul.

Nicușor Dan spune că Primăria Capitalei se încăpățânează să nu plătească datoriile istorice ale RADET, care sunt de peste 4 miliarde de lei - din care 2,8 milioane penalizări - și din cauza cărora nu pot fi accesate fonduri europene de 187 milioane de euro necesare reparării conductelor vechi de peste 50 de ani.

Disputa s-a reaprins după ce o nouă avarie de proporţii a furnizorului de căldură al Capitalei a lăsat marți în frig peste 50 de blocuri. De această dată au fost afectate şi 5 şcoli, iar copiii au fost trimişi acasă.

În replică, primarul Gabriela Firea declara, săptămâna trecută, că problemele RADET sunt cunoscute, însă ”nu se poate rezolva în doi ani ceea ce nu s-a făcut de la Revoluţie încoace”.

Nicușor Dan mai spune, în interviul acordat RFI, că asociația pe care o reprezintă a creat pe internet o ”hartă a frigului”, unde bucureștenii pot semnala avariile RADET, care, după cum susține Nicușor Dan, sunt mult mai multe decât cele raportate de autorități.

ASCULTĂ:

 
Deputatul independent Nicușor Dan, vicepreședinte al asociației Salvați Bucureștiul, despre avariile RADET