Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Traficul rutier, feroviar și aerian, afectat de polei

isu.jpg

FOTO: ISU Bucuresti Ilfov, FB

Poleiul afectează traficul rutier, feroviar și aerian. Circulaţia rutieră este închisă pe Autostrada A3 între București și Centura Capitalei şi pe Autostrada A2 Bucureşti – Constanţa, între Lehliu-Gară și Drajna, județul Călărași, din cauza poleiului, transmite Centrul InfoTrafic.

16 judeţe sunt afectate de vremea severă, două autostrăzi şi 6 drumuri naţionale, dar şi traficul feroviar. Sâmbătă dimineaţa nu aveau electricitate 55 de localităţi din zece judeţe, adică aproximativ 36.000 de consumatori finali, potrivit unui bilanţ transmis de Ministerul Afacerilor Interne (MAI).

Circulația trenurilor este afectată pe rutele București Nord - Lehliu și Valea Albă - Drobeta Turnu Severin Mărfuri, potrivit CFR Infrastructură. „În condiții speciale se circulă în continuare la intrarea în Capitală, pe ruta Buftea - Periș - Crivina, unde se înregistrează fluctuații de tensiune în linia de contact și întreruperi de alimentare cu energie electrică a locomotivelor”, mai informează CFR. În această dimineața trenurile înregistrau întârzieri de până la 180 de minute.

De asemenea, aeronavele care decolează din București pot înregistra întârzieri de 40-50 de minute, a informat Compania Națională de Aeroporturi București. Peste 50 de persoane au avut nevoie de ajutorul medicilor în București din cauza leziunilor și traumatismelor cauzate de căzăturile pe polei.

Și ISU Bucureşti-Ilfov anunță că a intervenit, în ultimele zece ore, la 115 solicitări în urma fenomenelor meteorologice. Cele mai multe dintre acestea au fost pentru îndepărtarea unor copaci căzuţi, fiind avariate 49 de maşini. Au fost 98 de solicitări în Bucureşti, din care 79 au fost din cauza unor copaci căzuţi, şi 17 solicitări în Ilfov, din care 11 pentru copaci căzuţi.