Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Nemulțumire la Iași: zero lei de la buget pentru autostradă

Zero lei în buget pentru revizuirea studiilor de fezabilitate pentru Autostrada Unirii. Semnalul de alarmĂ a fost lansat de parlamentarul PMP de Iași, Petru Movilă care atrage atenția că, potrivit propunerii de buget pentru 2019, studiile vor fi refăcute după 2022. Activiștii au reacționat. ÎmpreunĂ pentru A8 și Moldova vrea Autostrada apeleaza la justitie pentru ca executivul să respecte legea.

 

Președintele filialei Iași PMP, Petru Movilă cere parlamentarilor din Moldova, indiferent de culoarea politică, să nu voteze bugetul de stat dacă nu vor fi bani pentru autostradă.

”Este revoltatoare atitudinea PSD față de noi, ieșenii. Dar și mai revoltatoare mi se pare atitudinea parlamentarilor și președintelui PSD de Iași care nici măcar nu au bătut la ușa celor de la București să ceară bani. Ne mint cu zâmbetul pe buze, fără să le pese de ce se Întamplă cu noi. În urmă cu o lună am solicitat președintelui PSD Iași și primarului Municipiului Iași să convoace o întâlnire cu toți parlamentarii pentru a discuta de amendamente. Este ultima șansă de a mai avea fonduri pentru revizuirea studiilor de fezabilitate. Îi voi contacta pe toți pentru a avea un amendament comun și de a-l susține săptămâna viitoare în Parlament.

Toți parlamentarii din Moldova, indiferent de culoarea politică să nu voteze bugetul până nu vom avea acești bani prinși în bugetul pentru anul 2019”, a spus Petru Movilă.

În replică, președintele interimar al PSD Iași, Maricel Popa declară ca sunt fonduri pentru autostradă dar refuză să răspundă la întrebarea câte și la ce capitol bugetar sunt prevazute. Asociatiile civice din Iași spun ca vor apela la justiție.

Pe 28 noiembrie, presedintele a promulgat legea privind ”Autostrada Uniri”. Spunea atunci Klaus Iohannis că Moldova este singura mare regiune istorică fără o autostradă, deși acest proiect se află pe agenda publică de 11 ani.